Варна, Бутиков Хотел Вентура - Варна, Незабавна резервация онлайн на Хотели във Варна, България
Варна, Бутиков Хотел Вентура - Варна, Незабавна резервация онлайн Хотели	Варна
Резервация на хотел в България с кредитна/дебитна карта    Начало    Регистрирай хотел    Помощ              
Chat with OK-Booking
Единствения хотел в България със собствена микропивоварна, разположен на метри от морския бряг, близо до центъра на Варна.

Бутиков Хотел Вентура - Варна   Hotel Category

Бутиков Хотел Вентура - Варна :. Избери дата за пътуване
Пристигане на:  From date   Тръгване на:    To date   

Бутиков Хотел Вентура - Варна

За хотела: Единствения хотел в България със собствена микропивоварна, разположен на метри от морския бряг, близо до центъра на Варна.
Бутиков хотел Вентура, достойно оценен като -"СГРАДА НА ГОДИНАТА" в категория "ГРАДСКИ ХОТЕЛИ" за 2009 година и” БУТИКОВ ХОТЕЛ” за 2010 г. от Българска Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация.
Хотелски комплекс „Вентура” се състои от общо 14 стаи - 4 двойни стаи за единичнo и двойнo настаняване, 8 луксозни двойни стаи и 2 студия. Стаите са просторни и завършени в елегантен класически стил в съчетание с уникален комфорт и топлина, което ги прави идеалното място за вашата почивка, бизнес пътуване или просто релаксиращ уикенд.
Бистро „Браун”:
Бистро "Браун" разполага със 100 места, разпределени в три различно декорирани зали! За всички наши гости е удоволствие да се насладят на подбраните ястия и специалната селекция френски вина от Лангедок.
Бистрото е непосредствено свързано с малка пивоварна, където по класическа технология се произвежда „жива” бира с марката „Gallagher”. Тя не се филтрира и по този начин запазва свежия вкус на малц и хмел.
Бар-клуб „Галерия”:
Това място е със собствени стандарти за лукс и екстравагантност. Бар „Галерия” е подходящо място за провеждане на специални събития, бизнес срещи и конференции. Пространството от 350 кв.м.,тип уникална бална зала, може да бъде трансформирано от бар за 100 човека до зала за вечеря (презентация ) за 160 човека или място за приеми до 220 човека.

Брой стаи: 14

Адрес: Варна, кв.Аспарухово,ул.Мара Тасева 16

В хотела: Климатик, 24 ч. Рецепция, Асансьор, Паркинг, Ресторант, Обслужване по стаите, Дневен бар, Нощен бар, Конферентни зали, Масажи, Гладене, Химическо чистене, Пералня, Наем на кола, Сейф, Стаи за непушачи, Кухня

В стаята: Климатик, Баня, Минибар, Хладилник, Телефон, Интернет, ТВ, Сателитна ТВ, Топли напитки

Активна почивка: Голф игрище, Яздене на кон, Риболов

Сезонност: Целогодишен

Условия за настаняване

Настаняване след 14:00
Напускане преди 12:00
Резервациите се пазят до 00:00
Домашни любимци не се приемат.

В случай, че при настаняване хотелът не е в състояние да приеме госта след потвърдена резервация, ПС Тур ООД се задължава да предостави алтернативно настаняване в хотел от същата категория при равностойни параметри.

Въпроси и допълнителна информация

По всички възникнали въпроси в процеса на резервацията, не се колебайте да се свържете с нас на тел. +359 700 11 881 (09:00-17:30 ч. - понеделник - петък), skype: ok-booking, info@ok-booking.com
ПС Тур ООД, Бургас 8000, ул. Ал. Велики 1

Забележителности в околността

» Римски терми - Варна 

Римски терми - Варна

Епохата на римския Одесос е завещала на Варна Римските терми. Съхранените части на сградата дават основание да се смята, че това е една от най-големите постройки в източната част на Империята, свидетелстваща за богатството и значението на града. Предполага се, че височината на сводестите конструкции е била не по-малко от 20 м. Сградата е построена през втората половина на II в. на площ от около 7 000 кв.м и е просъществувала до края на III век. Дебелите й стени са строени по специфична технология, редуваща каменен зид и пет-шест реда плътни глинени тухли.Вътрешните стълби и сводовете на вратите са оформени от огромни каменни блокове, а на места все още личат фрагменти от великолепни мозайки. Те, заедно с многочислените декоративни мраморни фрагменти, колоните и капителите, говорят за пищната декорация, с която е била украсена сградата. Преминавайки през просторни зали, създаващи естествена бариера пред студения въздух, посетителите на баните са влизали в огромна зала, наречена балестра. На площ от над 840 кв.м тя е била своеобразен център, в който гражданите на Одесос се събирали, за да обсъждат важни проблеми на обществения живот. Изключителен интерес и до днес представлява отоплителната система, свързана с двойния под и специалните кухини, които отвеждали някога топлия въздух чак до покривната конструкция на термите. <br /><br />

» Побитите камъни 

Побитите камъни

Разположени на 18 км западно от Варна, Побитите Камъни са един от най- впечатляващите природни феномени в България. Те се състоят от каменни колони, издигащи се на височина до 5-6 м, с дебелина, достигаща от 0.5 до 2.5 м. Изградени са от варовити пясъчници, съдържащи много вкаменелости - нумулити, миди, охлювчета. Пясъците и оскъдната растителност придават на местността пустинен характер. Някои от колоните приличат на животни, други – на фонтани или малки водопади. Няколкото реда колони създават впечатлението, че всяка една от тях се състои от два конуса, закрепени на върховете си. Според най-разпространената теория, “каменната гора” край Варна се е оформила преди около 50 милиона години, когато югоизточна Европа е била дъно на море- Лютеско. Въпреки че на пръв поглед Побитите камъни наподобяват на разрушен храм, учените са открили, че по онова време, те са били част от морското дъно. След като водата се е оттеглила, неорганичните седименти са се разрушили, и така са се образували тези уникални форми.

» Делфинариумът във Варна 

Делфинариумът във Варна

Делфинариумът в гр. Варна е открит за посещения на 11 август 1984 г. Строителството му отнема 7 месеца. Намира се в северната част на варненската морска градина и разполага с 1134 места. Първите делфини, пристигнали в делфинариума още през 1984 г. са Пипи, Попи, Рейна и Сплит. Те всички са от вида Tursiops Truncatus. По-късно са закупени още делфини, някои се раждат тук. В момента атракциите се изпълняват от Пипи, Доли, Кимбо и Йоана, въпреки че Пипи е на над 30 години и се появява рядко. Йоана, която е родена в делфинариума, прави своя дебют през 2001 г. <br />Варненският делфинариум е единственото подобно съоръжение на Балканския полуостров и предлага на многобройните си гости уникалната възможност да се насладят на невероятните способности на интелигентните морски бозайници.

» Варненски аквариум 

Варненски аквариум

Аквариумът във Варна е построен през 1912 г. по идея на цар Фердинанд. Фасадата му е изключително интересна – в нея са съчетани барелефни изображения на огромна мида и някои от най-разпространените животински видове в Черно море. В централната зала е изложена впечатляваща колекция от сладководни и морски обитатели, представени в естествената им среда. В няколко съседни зали са подредени експозиции, даващи пълна представа за флората, фауната и специфичните особености на Черно море.

» Девненски извори 

Девненски извори

По пътя от Варна към Провадия, близо до Девненската река бликат около 30 извора, разположени сравнително близо един до друг. Това са прочутите Девненски извори – най-големите карстови извори в България. Всяка секунда от тях се изливат около 3200 литра вода с постоянна температура (17-20 градуса), която не замръзва през зимата и не се влияе от сезонните климатични промени. Най-голям и многоводен е Бездънният извор (Дипсиза), а най-красив – Вълшебният извор. Според преданията, Вълшебният извор е бил любимо място за отдих на Марциана - сестрата на римския император Траян, който през I в.пр.н.е. завладял тракийското селище, възникнало около изворите и го нарекъл Марцианополис. Самият извор също бил кръстен на сестрата на императора.

» Варна - морската столица на България 

Варна - морската столица на България

Най-ранните сведения за морската столица на България – град Варна, датират от VI век пр. Хр., като градът се споменава със старото си име Одесос (селище, разположено на вода). Варна се намира в североизточна България и е третият по големина български град. Самото име Одесос не е гръцко, което дава основания да се предположи, че навярно селището е съществувало и на по-ранен етап. След завладяването на българските територии от Византия тук възниква град с името Варна. През 1201 г. цар Калоян връща града към България и започва значителния подем в икономическото развитие на Варна, благоприятствано от географското положение на града. След 1878 г. градът бързо се разраства. Днес освен важен индустриален, търговски и културен център, Варна е и един от най-красивите български градове. През 1888 г. започва изграждането на гордостта на града – морската градина, напълно оформена през 1912 г. Стотици хиляди туристи посещават ежегодно Варна, привлечени от плажовете, планетариума и делфинариума, от уникалната атмосферата на града и оживлението на нощта.

» Аспаруховият мост - Варна 

Аспаруховият мост - Варна

Аспаруховият мост е един от символите на град Варна. Построяването му е свързано с нарасналото промишленото значение на Варна и необходимостта от създаването на по-удобен воден път до там. Старият канал море-езеро не можел да отговори на очаквания корабен трафик и се налага прокопаването на нов, по-голям плавателен канал. Строежът на моста започва в началото на 1973 г. Мостът е завършен предсрочно и е открит на 8 септември 1976 г. Мостът е уникален за България, а изработването на опорните му колони е извършено по начин, рядко срещан в света. Причината за това са изключително неблагоприятните геоложки условия на трасето в най-тежкия участък - от Варна до централния отвор. Приземния слой е 3-4 метра глина, под него има 20 метра водонаситени плаващи прахови пясъци, под които пък има 46 метров слой тиня. Чак на дълбочина около 70 метра е слоя олигоценска глина, върху която могат да стъпят основите. Единствения начин да се фундира е изготвянето на дълбоки бетонни стълбове, които стигат до дълбочина 53 метра. Под всяка колона са направени по шест изливни пилота (общо около 660 бр.) с диаметър 1.20 метра, с обща дължина около 26 км. Дължината на моста е 2050 м., а височината му е 50 м. Аспаруховият мост е част от автомагистрала “Черно море” и същевременно част от международния път Е-87. Освен важен транспортен възел от няколко години Аспаруховият мост е и сборен пункт на търсачите на силни усещания.<br>Днес е и професионалният празник на системните администратори. Празнува се в последния петък на юли. Екипът на Бизнес Индустрия Капитали поздравява Ваня и Мая. Желаем ви лека и безаварийна работа, без неочаквани сривове в сървър-а и захранването, без грешки - 404 и компютърни-лаици в офиса!

» Катедрала Св. Успение Богородично 

Катедрала Св. Успение Богородично

Катедралата Св. Успение Богородично е построена в края на XIX в. във Варна от дялани камъни от разрушените крепостни стени на града. Тъй като средствата за строеж на храма не достигали, общината направила лотария и така събрала от гражданството 300 000 лв. Иконостасът е изработен от дебърския майстор Иван Филипов, а повечето икони са дарени от руския цар Николай II през 1901 г. През януари 1890 г. църковното настоятелство решава вместо да се строи отделна камбанария, да се повдигне кубето и там да се поставят камбаните. В днешния си вид камбанарията е доизградена през 1941-1943 г. Завършеният храм представлява кръстокуполна църква с внушителни размери. През 2001 е инсталирано уникално външно осветление, което допълнително подчертава великолепието на катедралата.

» Катедрална църква “Св. Богородица”-Варна 

Катедрална църква “Св. Богородица”-Варна

Катедралната църква “Св. Богородица” се счита за емблема на морската столица на България. Тя се издига в самия център срещу алеята на театъра. От площада пред нея тръгват автобуси за всички главни крайградски направления, включително и аерогарата. Църквата е построена през 1886 г. от възрожденски майстори по петербургски архитектурен план. Осветена е едва през 1910 г., поради продължителния строеж и изографисване. Дърворезбата на олтара и епископският трон са дело на дебърски майстори от Македония. Главните стенописи са изпълнени през 1950 година.

» Морската градина-Варна 

Морската градина-Варна

Морската градина е емблема на Варна. Тя датира от края на ХIХ век, като нейният план се осъществява през 1908 г. Тогава се възприема идеята да се поставят бюстове на възрожденци в някои от алеите ґ. Днес в нея има амфитеатър, астрономически комплекс - първият в страната - с обсерватория, планетариум и кула, много развлекателни площадки и малък гребен канал за деца, басейн за водни колела и зоопарк. Летният театър е център за много прояви, като най-съществени от тях са Варненските музикални дни, световноизвестният Международен балетен конкурс и дните “Варненско лято” - триенале на изкуствата. Централните морски бани и плажът се намират под Морската градина. Те са градени още в началото на века и включват поликлиника, водо- и калолечителен комплекс, два кея, няколко ресторанта и дискотеки.

» Дворецът на културата и спорта-Варна 

Дворецът на културата и спорта-Варна

Дворецът на културата и спорта във Варна e многофункционален комплекс за конгресни, културни и спортни мероприятия. Разполага с 6 многофункционални зали, възстановителен център, фитнес зала, прес-център, модерен търговски център. Зала "Конгресна" може да се преобразува с игрално поле (с размери 50х25м. и височина 15 м.) с електронно информационно табло за отчитане на реално, игрово време и резултати. Комплекс "Младост" е съставен от 5 самостоятелни зали, подходящи и за тренировки. Разполага с шумоизолиращи и електронно-управляеми завеси.

» Аладжа манастир 

Аладжа манастир

Скалният Аладжа манастир се намира само на няколко километра от морските курорти Ривиера и Златни Пясъци и е част от националния парк Златни Пясъци. Разстоянието от Варна е 16 км. Името на Аладжа манастир идва от турската дума за пъстър (“аладжа”), вероятно заради ярките цветове на стенните рисунки, датиращи още от ранното Средновековие. Данните за ранната история на манастира са съвсем малко и несигурни. Все пак, според историци, примитивни монашески килии са били направени и заселени още през 4-ти век. Сведения от старохристиянски писатели сочат, че християнството в околностите на Одесос било разпространено още през втората половина на I в. Позовавайки се на тези източници някои считат, че в скритите скални помещения древните християни са можели необезпокоявано да изпълняват своите религиозни обреди. Първите археологически материали се отнасят към ранновизантийската епоха – монети от времето на Константин (4-ти век) и Юстиниан (5-ти век), както и няколко керамични парчета, намерени при разчистването на насипа пред скалата. Тези оскъдни материали все още не дават достатъчно основания да се твърди, че по това време манастирът вече е съществувал. По-вероятно е пещерите да са били използувани за жилища на бедното население или убежища по време на варварски нападения - обитаването на подобни скални помещения е било характерно за крайбрежната част на Североизточна България. Доказано е, че манастира е придобил своя завършен вид през 12 век.

» Фестивален комплекс-Варна 

Фестивален комплекс-Варна

Фестивалният комплекс пред входа на Морската градина е съвременно здание от алуминий, камък и стъкло. В него има няколко сцени и конферентни зали, голям базар, ресторант и сладкарница. Тук се провеждат множество изложби и фестивали, изнасят се оперни, балетни и театрални представления.

Резервация на автомобил - Варна

Изберете кола под наем за престоя си в България на добра цена в над 20 дестинации


Посетители разглеждали този хотел: 26094

Фотогалерия

Бутиков Хотел Вентура - Варна - снимки
Бутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимки
Бутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимки
Бутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимкиБутиков Хотел Вентура - Варна - снимки

Екстри

Тризвезден хотел във Варна

Тип: Градски |  Бизнес хотел | 

В хотела:  Климатик   24 ч. Рецепция   Асансьор   Паркинг   Ресторант   Обслужване по стаите   Дневен бар   Нощен бар   Конферентни зали   Масажи   Гладене   Химическо чистене   Пералня   Наем на кола   Сейф   Стаи за непушачи   Кухня 

В стаята:  Климатик   Баня   Минибар   Хладилник   Телефон   Интернет   ТВ   Сателитна ТВ  Топли напитки | 

Активна почивка:  Голф игрище   Яздене на кон  Риболов | 

Сезонност: Целогодишен | 

[Покажи иконите като текст]

Тип: Градски | Бизнес хотел | 

В хотела: Климатик | 24 ч. Рецепция | Асансьор | Паркинг | Ресторант | Обслужване по стаите | Дневен бар | Нощен бар | Конферентни зали | Масажи | Гладене | Химическо чистене | Пералня | Наем на кола | Сейф | Стаи за непушачи | Кухня | 

В стаята: Климатик | Баня | Минибар | Хладилник | Телефон | Интернет | ТВ | Сателитна ТВ | Топли напитки | 

Активна почивка: Голф игрище | Яздене на кон | Риболов | 

Сезонност: Целогодишен | 

[Покажи икони]


Карта

Покажи по-голяма карта
Покажи карта на близките хотели във Варна

Google Earth

»  хотели във Варна - Google Earth 

Информация за пътуване

» Летище Варна » Ж. п. гара Варна » Автогара Варна 
 
Варна, Бутиков Хотел Вентура - Варна, Незабавна резервация онлайн на Хотели във Варна, България